Microlearnings voor Jeugdbescherming west

Microlearnings voor Jeugdbescherming west

Samenwerken met zij-instromers en herintreders in de Jeugdzorg

Voor Jeugdbescherming west hebben Satisvact bedrijfsacademies en haar business partner Let’s Learn 10 microlearnings verzorgd over het onderwerp “Samenwerken met zij-instromers en herintreders in de Jeugdzorg”. We maakten twee animaties, twee quizzen, vijf uitlegvideo’s waarin een persoon een onderwerp uitlegt en een instructievideo.

Reactie Jeugdbescherming west: Het was prettig om te merken dat Satisvact bedrijfsacademies met haar partner Let’s learn een heldere visie hadden over de aanpak en de wijze waarop de doelgroep het beste tot leren gebracht kon worden. Hierin was hun ervaring en deskundigheid snel zichtbaar. We zijn gemakkelijk tot een passende inhoud van de learnings gekomen en trots op het resultaat!

De microlearnings worden toegevoegd aan de JB west leeromgeving. Satisvact heeft voor alle medewerkers van Jeugdbescherming west de gepersonaliseerde online leeromgeving van SkillsTown gefaciliteerd. Zo hebben de medewerkers toegang tot deze op maat gemaakte zij-instromers/herintreders microlearnings, maar ook toegang tot het algemene aanbod online trainingen voor professionele en persoonlijke ontwikkeling en last but not least toegang tot de branchespecifieke modules van het pakket Jeugdzorg.

Zo werken wij!
Om tot deze microlearnings te komen starten we altijd met een learning journey ontwerpsessie. We starten met het formuleren van een doel samen met onze opdrachtgever. We houden het doel steeds in ons achterhoofd en vertalen dat in één leerdoel per microlearning met drie te onthouden punten. Onderzoek heeft bewezen dat dat effectief is. Door daarnaast afwisseling te bieden in leervormen blijft de lerende actief meedoen. Het maakt dat hij of zij plezier heeft én de learning afrondt. Daarmee zijn de (leer)doelen te behalen en worden de learnings effectief!