Coronavirus dwingt organisaties digitaal te zijn

Coronavirus dwingt organisaties digitaal te zijn

Heel Nederland is in de ban van het coronavirus. Dagelijks worden de maatregelen aangescherpt en organisaties doen er alles aan om het virus in te dammen. Wij bieden de volgende ondersteunende activiteiten voor onze klanten:

E-learning coronavirus

Via het leerplatform van SkillsTown hebben we de volgende trainingen beschikbaar gesteld:
– E-learning module: COVID-19 en het coronavirus
– De essential: Hoe was ik goed mijn handen?
Deze trainingen zijn beschikbaar gesteld in ons Get Skilled en Gezond & Fit abonnement.
Alle klanten die gebruik maken van dit abonnement, krijgen automatisch toegang tot deze trainingen.

Aangepaste leerlijnen

We merken dat klanten graag gebruik maken van leerlijnen om informatie rondom het coronavirus te delen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende leerlijnen:
– Leerlijn: digitale vaardigheden / digitaal werken
– Leerlijn: goed en gezond thuiswerken.

Toename digitaal overleg

Aangezien veel van onze relaties momenteel thuis werken plannen we onze face to face afspraken nu online. Daar gebruiken we software voor als Zoom of Skype. En we geven onze demonstraties online.

Online uitzenden van vergaderingen en grote bijeenkomsten

Met de uitspraak van premier Mark Rutte waarin hij scholen oproept om grootschalige hoorcolleges bij voorkeur online uit te zenden, zal dat naar verwachting alleen maar meer worden. Wij weten natuurlijk wat de mogelijkheden zijn om laagdrempelig grote groepen mensen op hetzelfde moment te bereiken, zonder dat daar fysiek contact bij komt kijken. We merken dat veel organisaties die oplossingen nog niet kennen. Via onze webinarstudio’s zijn deze mogelijkheden beschikbaar.

Benut vrijgekomen tijd

Veel bedrijven hebben tegenwoordig al een online leeromgeving waarin medewerkers onbeperkt online trainingen kunnen volgen. De tijd die momenteel ‘overblijft’ in verband met verminderde werkzaamheden, kan effectief en professioneel opgevuld worden door te besteden aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de werknemer.

“In normale tijden is tijd een belangrijke factor bij het investeren in leren en ontwikkelen. Op dit moment hebben medewerkers minder volle agenda’s in verband met de virusuitbraak. Medewerkers kunnen dan ook extra geattendeerd worden op de online trainingen die nog gevolgd kunnen worden. Ondanks de negatieve impact die het virus heeft, is dit één van de positieve manieren om ermee om te gaan.”

Nog geen digitale leeromgeving / zelf digitaal

Wilt u ook uw medewerkers laten leren en ontwikkelen in de vrijgekomen tijd of wilt u een webinar geven aan uw relaties of medewerkers? Neem dan contact op via telefoonnummer 0174-712171 of stuur een e-mail naar info@satisvact.nl.