Blended trainingstraject met BMC | Yacht Group voor Gemeente Rotterdam
Het maken van een blended leertraject

De vraag van BMC aan Satisvact bedrijfsacademies

We hebben bij Gemeente Rotterdam de opdracht om een protocol verder te implementeren en meer dan 1000 medewerkers hierin te trainen. De training bestaat uit een online deel, een toets en een klassikale bijeenkomst. Kunnen jullie ons helpen met het online deel en de toets, waarbij we een leuke, maar niet standaard oplossing willen. Graag kort en krachtig. Kunnen we dat met (micro)learning oplossen?

Uitwerking:

Samen met de opdrachtgever is door Satisvact en haar partner Let’s Learn de vraag geanalyseerd. Daarbij is uitgebreid bekeken welke medewerkers er moeten leren en wat van belang is voor de medewerkers. Op basis van een tweetal persona’s is vervolgens in de leerjourney uitgewerkt wat geleerd moet worden. De te leren dingen zijn uitgewerkt tot afzonderlijke leerdoelen en te onthouden punten.

Oplossing:

We hebben met BMC en hun opdrachtgever per onderwerp bepaald hoe we het leerdoel het beste vorm kunnen geven. Dat betekent dat de verschillende leerdoelen uitgewerkt zijn tot: één animatie, vier instructievideo’s waarbij de medewerker op basis van de acties van een acteur dingen uitgelegd krijgt en moet uitvoeren. Daarnaast zijn er vijf scenarios uitgewerkt waarbij meerdere acteurs scenes spelen die in de dagelijkse praktijk van de medewerkers voorkomen. Daarbij wordt per scenario gevraagd om advies te geven of vervolggedrag te kiezen. In de video’s is daarna te zien hoe een scene verder gaat. Daarna zijn de gevolgen van een foute keuze zichtbaar, waarna de juiste keuze te zien is.

Gebruik:

Medewerkers krijgen een week voor de klassikale training de vraag om de animatie over het protocol te bekijken en de toets te maken. Indien gewenst kan een medewerker ook de andere video’s bekijken en daarmee oefenen. De toets moet afgerond zijn voordat de medewerker aan de klassikale training van BMC meedoet.

Reactie opdrachtgever BMC: 

Carlijn Weijns, Adviseur Onderwijs en Jeugd, Trainer, Projectmanager bij BMC.

De samenwerking met Satisvact bedrijfsacademies en Let’s Learn! hebben wij als zeer positief ervaren. Helma heeft verstand van zaken, komt met creatieve oplossingen en is daarnaast zeer punctueel. Zij komt alle afspraken na, is betrokken en alert en bewaakt de planning. Wij zijn zeer tevreden met het eindresultaat en zullen in de toekomst zeker weer een beroep op hen doen.

Inmiddels is ook een tweede en derde opdracht voor BMC samen met Carlijn afgerond en opgeleverd.

Over partner Let’s Learn! microlearning solutions

Wij zijn specialisten in microlearning solutions: we maken korte learnings/nuggets voor opdrachtgevers en hun medewerkers.
Als experts adviseren wij je over de haalbaarheid van de leerdoelstellingen en de best passende microlearning solution.
We verzorgen het maakproces en de implementatie. Ons doel is: zoveel mogelijk mensen aan het leren te krijgen. Let’s Learn!

Informatie aanvragen

    Laatste nieuws